Tentoonstelling Keramiek van Dagmar de Kok
Tot eind december 2015 waren de beelden van klei van Dagmar de Kok te zien in de OBA Reigersbos. De Kok maakte de beelden naar verhalen van bewoners van Zuid-Oost. De beelden zijn vanaf maandag 8 februari op de Nellestein te bewonderen!

Story of a Mill
Eerder dit jaar heeft De Kok inwoners van Amsterdam Zuidoost geïnterviewd over het thema: Verhalen vertellen en wat wij ons nog van deze verhalen herinneren. Ieder continent en zelfs ieder land heeft zijn eigen volksverhalen. In Nederland kennen we vooral de sprookjes van Grimm en in Suriname zijn de Anansi-belevenissen erg bekend. Door deze verschillende verhalen te lezen kom je er al snel achter dat ieder verhaal een betekenis of boodschap heeft. Soms worden dezelfde verhalen in verschillende landen op een net andere manier met andere personages verteld. Maar de boodschap blijft hetzelfde, blijkbaar is dit een mondiaal gegeven.
 
Er was eens….
Dagmar de Kok voerde gesprekken met mensen en vertaalde de verhalen in van beelden van klei. De tentoonstelling laat verhalen zien uit onder andere Macedonie, Suriname, Zuid-Afrika, Ghana en Nigeria.

Thema verhalen op de Nellestein
De verhalen sluiten prachtig aan op het thema verhalen waar de leerlingen met taal en beeldende vorming mee bezig zijn. Op dinsdag 5 februari komt Dagmar gastlessen geven in de groepen 5 en 6. Ook voor de overige klassen is er een opdrachtenboekje passend bij de tentoonstelling.

dagmar de kok

Samenwerken: samenwerken is met z’n tweetjes of met meerdere aan iets werken aan een opdracht of een plan. Samenwerken is handig, want als je bijvoorbeeld iets eigenlijk wel moeilijk vind en dan is er nog iemand anders die het wel begrijpt dan is het handig dat je dan met die gene kan samenwerken. Zelf werk ik het liefst alleen maar soms denk ik echt van ik wil het wel alleen doen maar ik begrijp er helemaal niks van. Dan is het wel handig om te gaan samenwerken! Maar soms ben je wel gewoon goede vrienden met die ander, en dan wil je graag met de ander samenwerken! Af en toe werk ik samen met Jair, maar dan werken we niet echt samen, want we weten meestal wat we moeten doen maar als Jair bijvoorbeeld niet iets begrijpt dan help ik hem gewoon. Samenwerken aan een opdracht vind ik zelf altijd wel het leukst als je bijvoorbeeld een eiland moet creëren. Als je samenwerkt dan moet je wel gewoon naar de andere personen luisteren. Want als ze iets zeggen dan kan je daar nog wel wat van leren. Als we werken zijn er een paar, dat we samen moeten doen bijvoorbeeld een klein spelletje of iets anders dat je samen kunt doen. Op zich luister ik wel naar andere tijdens samenwerken.– Groetjes Rosângela uit Groep 7 - 15 december 2015

dalton-verantwoordelijkheid

dalton-samenwerking

dalton-effectiviteit

dalton-zelfstandigheid

dalton-reflectie

To Top