Naar de finale!

Een prachtige prestatie van onze zwemmers. Met 2 teams deelnemen aan de Provinciale schoolzwemkampioenschappen en dan ook nog eens met een zilveren beker thuiskomen!
Nellestein had zich geplaatst voor dit toernooi door met overmacht de lokale voorronde in het Bijlmerbad te winnen. Nu was de concurrentie veel sterker. De snelste 11 scholen van Noord Holland en de snelste 11 van Utrecht kwamen in Soest tegen elkaar uit.
Het toernooi begon met een estafette 6 x 25 meter vrije slag waarbij dus alle teamleden een baantje moesten zwemmen.  Nellestein Orca’s werd in de estafette 2e van de 22 deelnemers, de Baracuda’s eindigden als 12e.
De zwemmers die deze prestatie leverden waren: Dylan (groep 3) Mayra, Ema, Kimayna, Lily (groep 4), Casey, Roman, Jansje, Nadine, Precious (groep 6)  Jaïr, Tess (groep 7) en Sara (groep 8).
Daarna moest iedereen nog individueel 2 afstanden zwemmen. Die tijden werden bij elkaar opgeteld en zo kwam het dat Nellestein Orca’s bij de laatste 3 teams zat. Deze teams mochten naar voren komen en toen was het heel spannend wie er zou winnen. Uiteindelijk werden we tweede en mochten we dus die zilveren beker en een toegangsbewijs voor de landelijke finale maar naar Nellestein nemen. Voor alle deelnemers was er ook nog een medaille en een tasje met leuke spullen.
Iedereen heeft keihard zijn best gedaan maar de namen van Precious (2e op de 25 meter rugslag) en Tess (1e op de 50 meter rugslag) willen we even noemen. Ook knap was de prestatie van Casey die als enige uit groep 6 een afstand van 50 meter zwom en daarbij in de top 10 eindigde.
De enorme beker komt morgen naar school, ik hoop dat de zwemmers hem mogen laten zien want ze hebben er hard voor gewerkt.
Ook fijn dat er weer een beker is om in de leeggeroofde prijzenkast te zetten en dan best wel een joekel.
De landelijke finale wordt op zaterdag 18 juni in Veenendaal gehouden.
De zwemmers werden gecoached door Ron Pije (vader van Tess) en Marielle Beers (moeder van Roman) en vanuit school geholpen door juf Sonja.

Zwemmen 2

Samenwerken: samenwerken is met z’n tweetjes of met meerdere aan iets werken aan een opdracht of een plan. Samenwerken is handig, want als je bijvoorbeeld iets eigenlijk wel moeilijk vind en dan is er nog iemand anders die het wel begrijpt dan is het handig dat je dan met die gene kan samenwerken. Zelf werk ik het liefst alleen maar soms denk ik echt van ik wil het wel alleen doen maar ik begrijp er helemaal niks van. Dan is het wel handig om te gaan samenwerken! Maar soms ben je wel gewoon goede vrienden met die ander, en dan wil je graag met de ander samenwerken! Af en toe werk ik samen met Jair, maar dan werken we niet echt samen, want we weten meestal wat we moeten doen maar als Jair bijvoorbeeld niet iets begrijpt dan help ik hem gewoon. Samenwerken aan een opdracht vind ik zelf altijd wel het leukst als je bijvoorbeeld een eiland moet creëren. Als je samenwerkt dan moet je wel gewoon naar de andere personen luisteren. Want als ze iets zeggen dan kan je daar nog wel wat van leren. Als we werken zijn er een paar, dat we samen moeten doen bijvoorbeeld een klein spelletje of iets anders dat je samen kunt doen. Op zich luister ik wel naar andere tijdens samenwerken.– Groetjes Rosângela uit Groep 7 - 15 december 2015

dalton-verantwoordelijkheid

dalton-samenwerking

dalton-effectiviteit

dalton-zelfstandigheid

dalton-reflectie

To Top