Skip to content
Menu

Verteltassen

DSC_2257-min

Wat is een verteltas?    

Een verteltas is een zelfgemaakte kleurrijke stoffen tas rondom een prentenboek. Het  thema van het prentenboek is uitgewerkt met behulp van boeken, spelletjes, handpoppen, een leeswijzer en cd. De inhoud van elke verteltas wordt door ouders zelf bedacht en gemaakt.

De Verteltassen bieden veel materialen aan om op een speelse wijze de woordenschat, het taalbegrip en het taalgebruik taal van kind en ouder bevorderen. Kinderen ervaren boeken op een plezierige, spannende manier. Dat stimuleert kinderen om meer te lezen en ouders meer voor te lezen.

Wanneer worden de verteltassen gebruikt?

Kleuters en peuterouders mogen een verteltas  twee weken lenen, als ze van de leerkracht een oranje uitleenkaart hebben gekregen.  Samen met de ouder mogen kinderen thuis met de verteltas spelen. Daarnaast wordt de verteltas ook  in de klas door de leerkrachten gebruikt.

Wanneer worden deze verteltassen gemaakt?

De verteltassen worden elke dinsdagochtend  van 8.30-11.00 door ouders in de aula gemaakt, sommige ouders maken ook dingen  thuis.  Zowel het maken van de tassen als het spelen en lezen is ongelooflijk leuk.

Leerzaam en leuk!

Wist u dat kleuters en peuters al allerlei spelletjes kunnen spelen? Weet u nog of u vroeger bent voorgelezen en deed u weleens spelletjes? Veel kinderen onthouden spelletjes beter dan alleen maar dingen vertellen.   Ze leren ook nog eens veel van de verteltassen zoals nieuwe woorden, hoe je nieuwe spelletjes speelt.  Het is dan ook erg leuk en leerzaam om samen met uw kind spelletjes te spelen uit de verteltas.

Het verteltassenteam Nellestein

MEER OVER ONZE SCHOOL